3 Tips als je gaat verhuizen naar Amerika

Al die slapeloze nachten, maar je hebt de knoop nu echt doorgehakt! Je wil naar Amerika verhuizen.  Waarschijnlijk heb jezelf al goed ingelezen en heb je goed nagedacht over de verhuizing. Desondanks kun je altijd wel iets vergeten. Om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, heb ik een aantal tips samengesteld. Je wil natuurlijk zonder vervelende verassingen kunnen verhuizing naar Amerika, daarom lees je nu ook gauw verder naar mijn tips.

Better safe then sorry

Een bekende uitspraak die vooral in belangrijke zaken terugkomt. Een verhuizing behoort zeker tot een belangrijke zaak. Vaak heb je een periode nodig om jezelf echt thuis te voelen in je eigen huis. Dat zal in een nieuw land met andere culturen niet anders zijn. Niet iedereen komt in aanmerking om naar Amerika te mogen verhuizen. Voor deze verhuizing zal je echt wat over moeten hebben.

Het regelen van je Visa daar begint het allemaal mee. Iedereen die langer dan 90 dagen in Amerika verblijft heeft een Visa nodig. Dit is echt noodzakelijk en denk hier alsjeblieft niet te lichtzinnig over, want als je niet beschikt over een Visa dan ben je namelijk strafbaar. De upgrade van de Visa is de Greencard. Deze kaart geeft je de beschikking over:

  • het vinden van werk
  • toegang om een huis te kopen
  • je krijgt rechten die een Amerikaanse burger ook heeft.

Tip 1 is dan ook vraag een Visa of een Greencard aan.

Er zal toch brood op de Amerikaanse plank moeten komen

Voordat je werk opzegt zorg wel dat je een back-up plan hebt. Om op de bonnefooi te solliciteren bij Amerikaanse bedrijven is geen aanrader, want connecties zijn ontzettend belangrijk in de Amerikaanse cultuur en ze spelen echt een sleutelrol in het vinden van een baan. Ik kan mij voorstellen dat je nog niet beschikt over de juiste connecties. Vandaar ook mijn 2de tip. Ga op zoek naar Amerikaanse websites/tijdschriften met vacatures en zorg dat je de baan binnen haalt, voordat je naar Amerika verhuisd. Mocht dat niet lukken, dan is vrijwilligerswerk een goede optie om referenties en dergelijke op te bouwen. Dan kun je ter plekke werken aan je connecties, zorg dan wel dat je een buffer hebt als het gaat om geld.  Maak ook zeker gebruik van je netwerk. Ken je mensen die in Amerika wonen, neem dan contact op en vraag of dat ze iets voor jou kunnen betekenen.

Een thuis vinden en kopen

Je wil natuurlijk een huis die aan jouw verwachtingen voldoet, want in je huis moet jezelf thuis kunnen voelen en jezelf kunnen zijn. Hierin zul je op zoek gaan naar huizen waarin je geïnteresseerd bent. Mijn 3de  tip is dat je een top 5 samenstelt. Voor deze huizen neem je uitgebreid de tijd. Zet op een rijtje wat je belangrijk vindt en waaraan het huis moet voldoen. Wees niet gelijk te enthousiast, probeer om niet meer dan 2 bezichtigen in te plannen. Veel succes met je verhuizing naar Amerika!