5 redenen om te kiezen voor Kreta als vakantiebestemming

5 redenen om te kiezen voor Kreta als vakantiebestemming

Kreta is al jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen, maar staat ook bekend als party-eiland. Echter heeft Kreta als vakantiebestemming veel meer te bieden dan dat. Denk bijvoorbeeld aan prachtige stranden, vele bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en mooie natuur. In dit artikel geven we 5 redenen om op vakantie te gaan naar Kreta.

Reden 1: Prachtige steden

Kreta staat bekend om de drukke badplaatsen, pittoreske dorpjes en culturele steden. Badplaatsen als Rethymon en Chersonissos klinkt iedereen bekend in de oren. Maar op Kreta vind je ook veel authentieke plaatsjes met kronkelende straatjes, gezellige restaurants en mooi stranden.

Reden 2: Mooie stranden

Hierboven hebben we het al kort genoemd: de prachtige stranden van Kreta. Dit maakt het Griekse eiland een populaire vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Er zijn op Kreta talloze mooie stranden te vinden. Van drukke badplaats stranden tot rustige baaitjes.

Reden 3: Prachtige natuur

Kreta kent niet alleen mooie stranden, maar nog veel meer prachtige natuur. Het eiland is bergachtig en heeft veel mooie natuurplekken. Een wandeling of fietstocht maken op het eiland is dan ook zeker aangeraden!

Reden 4: Griekse eten

De Griekse keuken is erg goed en dat ga je zeker ervaren tijdens je vakantie op Kreta. De vele restaurantjes serveren Grieks eten. Zeker als je liefhebber bent van Grieks eten zal je versteld staan van de Griekse gerechten die je voorgeschoteld zal krijgen.

Reden 5: Veel bezienswaardigheden

Kreta is niet alleen een eiland waarop je kunt genieten van zon, strand en lekker eten. Maar ook voor het snuiven van cultuur zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden. Wil je alle bezienswaardigheden op Kreta bezoeken? Dan kan je het beste een auto huren. Doe dit via Auto-huren-kreta.nl. Via deze site kan je een huurauto voordelig en gemakkelijk reserveren.

De grootste vliegvelden van Amerika

Amerika is een heel groot land, en heeft daarom ook meerdere vliegvelden. Waar wij in Nederland blij zijn met, en trots zijn op ons grote vliegveld Schiphol, zijn er in Amerika tientallen vliegvelden met de omvang van Schiphol. Waar de meeste mensen Amerika zullen kennen van New York, is New York niet het grootste vliegveld van het land. WIj geven je een inkijkje in de drie grootste vliegvelden van Amerika.

Atlanta Airport

Atlanta Airport is het grootste vliegveld van Amerika als je kijkt naar het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van de luchthaven. In 2017 maakte meer dan 100 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Nu is Atlanta niet de meest betoverende stad van het land, maar vanwege de centrale ligging van Atlanta wordt de luchthaven veel gebruikt als tussenstop. Vanuit de hele worden gaan er dagelijks vele vluchten naar Amerika, en wordt er vanuit Atlanta een binnenlandse vlucht genomen naar de uiteindelijke bestemming.

Los Angeles Airport

Na Atlanta is Los Angeles Airport het grootste vliegveld van het land. Met ruim 84 miljoen passagiers per jaar is ook dit vliegveld één van de grootste van de wereld. In de regio van Los Angeles liggen een aantal grote steden zoals San Francisco, San Diego en Las Vegas en Phoenix, en bovendien is deze regio het centrum van de filmindustrie. Voor veel mensen dus een grote reden om vaak naar deze regio te vliegen, waarbij Los Angeles het meest gebruikt wordt als luchthaven.

Chicago Airport

De derde grootste luchthaven van Amerika is de luchthaven van Chicago. Volgens deskundigen heeft dit meerdere redenen. Allereerst is Chicago een grote stad waar veel grote bedrijven gevestigd zitten, en omdat het een plek is waar veel mensen heen gaan voor een korte vakantie. Daarnaast vind je in de buurt van Chicago verschillende grote steden waar ook veel bedrijvigheid te vinden is. Zo zijn Milwaukee, Indianapolis en Detroit goed te bereiken vanuit Chicago.

Als je naar Amerika vliegt, is het aan te raden om vooraf goed de prijs van je vliegticket te vergelijken. Door de vele vluchten zijn er veel aanbieders, en daardoor ook veel verschil in prijzen. Vergelijk online de prijs van je vliegticket naar Amerika, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.