Rondreizen Amerika

Een vakantie naar amerika: het staat op het favoriete lijst van vele mensen om ooit nog eens naar vakantie toe te gaan. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd als je er over nadenkt. Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar naast het land van de onbegrensde mogelijkheden is Amerika ook een land van onbegrensde mogelijkheden op vakantiegebied. Je kunt er werkelijk waar van alles zien en ook nog eens van alles beleven. Van hele drukke steden zoals New York en Las Vegas tot en met 100 km’s lange uitgestrekte autowegen waar werkelijk waar niemand woont.

Reis naar Amerika

Amerika is nogal een eind weg van ons kleine landje (in vergelijking met Amerika). De meest voor de hand liggende reismethode is dan ook met het vliegtuig vliegen naar amerika. Een vliegreis naar New York duurt zo’n 7 uur, best snel nog eigenlijk. Een andere manier om naar Amerika te gaan voor een rondreis Amerika is door middel van een boot. Je moet dan denken aan een cruiseschip. Bedenk je wel dat deze reis waarschijnlijk meer dan een week duurt en dus al een vakantie op zich is.

Amerika verkennen, waar begin je?

Amerika is zo’n groot land, dat het heel lastig is om te zeggen wat je allemaal kunt bezichtigen tijdens een vakantie naar Amerika. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat en hoeveel tijd je hebt. Om alles in 1 keer te zien is vrijwel onmogelijk. Als jij 2 weken door Europa gaat reizen, kun je natuurlijk ook niet alles in 1 keer zien. Als je dus een auto of een camper huurt, kun je je reis natuurlijk het beste in het noorden, oosten, westen of zuiden beginnen en vanuit daaruit de andere kant op te reizen. Op deze manier kun je zo’n beetje heel Amerika doorreizen en een hoop zien. Hierbij is het natuurlijk niet overbodig om het autorijden af te wisselen met iemand anders om de zoveel uur.

Lijstjes maken met favoriete bestemmingen

De beste manier om toch zoveel mogelijk van Amerika te ontdekken is door toch veel zelf te reizen. De beste manier is dus om een auto te huren of een camper. Op deze manier kun je zelf van bestemming naar bestemming reizen en zelf het tempo bepalen. Ze kun je dan op sommige plekken een dag langer blijven als je hier zin in hebt en behoefte aan hebt. Bij een groepsreis zit deze mogelijkheid er helaas niet in.

Bezoekjes brengen aan verschillende extremiteiten

Om een goede indruk van Amerika te krijgen is door verschillende plekken te bezoeken die totaal de andere wereld van elkaar zijn. Om een voorbeeld te noemen, de achterstandswijken van New York en het echte centrum van New York, waar het allemaal gebeurd. Wijken die zo dicht bij elkaar liggen, maar toch zo anders zijn. Door allebei deze wijken te zien tijdens je vakantie krijg je een beter beeld van wat Amerika echt inhoud. Niet alleen de rijkdom en de mooie vakantiekiekjes, maar ook de andere echte realiteit voor miljoenen Amerikanen elke dag.

3 Tips als je gaat verhuizen naar Amerika

Al die slapeloze nachten, maar je hebt de knoop nu echt doorgehakt! Je wil naar Amerika verhuizen.  Waarschijnlijk heb jezelf al goed ingelezen en heb je goed nagedacht over de verhuizing. Desondanks kun je altijd wel iets vergeten. Om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, heb ik een aantal tips samengesteld. Je wil natuurlijk zonder vervelende verassingen kunnen verhuizing naar Amerika, daarom lees je nu ook gauw verder naar mijn tips.

Better safe then sorry

Een bekende uitspraak die vooral in belangrijke zaken terugkomt. Een verhuizing behoort zeker tot een belangrijke zaak. Vaak heb je een periode nodig om jezelf echt thuis te voelen in je eigen huis. Dat zal in een nieuw land met andere culturen niet anders zijn. Niet iedereen komt in aanmerking om naar Amerika te mogen verhuizen. Voor deze verhuizing zal je echt wat over moeten hebben.

Het regelen van je Visa daar begint het allemaal mee. Iedereen die langer dan 90 dagen in Amerika verblijft heeft een Visa nodig. Dit is echt noodzakelijk en denk hier alsjeblieft niet te lichtzinnig over, want als je niet beschikt over een Visa dan ben je namelijk strafbaar. De upgrade van de Visa is de Greencard. Deze kaart geeft je de beschikking over:

  • het vinden van werk
  • toegang om een huis te kopen
  • je krijgt rechten die een Amerikaanse burger ook heeft.

Tip 1 is dan ook vraag een Visa of een Greencard aan.

Er zal toch brood op de Amerikaanse plank moeten komen

Voordat je werk opzegt zorg wel dat je een back-up plan hebt. Om op de bonnefooi te solliciteren bij Amerikaanse bedrijven is geen aanrader, want connecties zijn ontzettend belangrijk in de Amerikaanse cultuur en ze spelen echt een sleutelrol in het vinden van een baan. Ik kan mij voorstellen dat je nog niet beschikt over de juiste connecties. Vandaar ook mijn 2de tip. Ga op zoek naar Amerikaanse websites/tijdschriften met vacatures en zorg dat je de baan binnen haalt, voordat je naar Amerika verhuisd. Mocht dat niet lukken, dan is vrijwilligerswerk een goede optie om referenties en dergelijke op te bouwen. Dan kun je ter plekke werken aan je connecties, zorg dan wel dat je een buffer hebt als het gaat om geld.  Maak ook zeker gebruik van je netwerk. Ken je mensen die in Amerika wonen, neem dan contact op en vraag of dat ze iets voor jou kunnen betekenen.

Een thuis vinden en kopen

Je wil natuurlijk een huis die aan jouw verwachtingen voldoet, want in je huis moet jezelf thuis kunnen voelen en jezelf kunnen zijn. Hierin zul je op zoek gaan naar huizen waarin je geïnteresseerd bent. Mijn 3de  tip is dat je een top 5 samenstelt. Voor deze huizen neem je uitgebreid de tijd. Zet op een rijtje wat je belangrijk vindt en waaraan het huis moet voldoen. Wees niet gelijk te enthousiast, probeer om niet meer dan 2 bezichtigen in te plannen. Veel succes met je verhuizing naar Amerika!

5 redenen om te kiezen voor Kreta als vakantiebestemming

5 redenen om te kiezen voor Kreta als vakantiebestemming

Kreta is al jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen, maar staat ook bekend als party-eiland. Echter heeft Kreta als vakantiebestemming veel meer te bieden dan dat. Denk bijvoorbeeld aan prachtige stranden, vele bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en mooie natuur. In dit artikel geven we 5 redenen om op vakantie te gaan naar Kreta.

Reden 1: Prachtige steden

Kreta staat bekend om de drukke badplaatsen, pittoreske dorpjes en culturele steden. Badplaatsen als Rethymon en Chersonissos klinkt iedereen bekend in de oren. Maar op Kreta vind je ook veel authentieke plaatsjes met kronkelende straatjes, gezellige restaurants en mooi stranden. Als je steden gaat bezoeken is een leren reistas erg handig.

Reden 2: Mooie stranden

Hierboven hebben we het al kort genoemd: de prachtige stranden van Kreta. Dit maakt het Griekse eiland een populaire vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Er zijn op Kreta talloze mooie stranden te vinden. Van drukke badplaats stranden tot rustige baaitjes.

Reden 3: Prachtige natuur

Kreta kent niet alleen mooie stranden, maar nog veel meer prachtige natuur. Het eiland is bergachtig en heeft veel mooie natuurplekken. Een wandeling of fietstocht maken op het eiland is dan ook zeker aangeraden!

Reden 4: Griekse eten

De Griekse keuken is erg goed en dat ga je zeker ervaren tijdens je vakantie op Kreta. De vele restaurantjes serveren Grieks eten. Zeker als je liefhebber bent van Grieks eten zal je versteld staan van de Griekse gerechten die je voorgeschoteld zal krijgen.

Reden 5: Veel bezienswaardigheden

Kreta is niet alleen een eiland waarop je kunt genieten van zon, strand en lekker eten. Maar ook voor het snuiven van cultuur zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden. Wil je alle bezienswaardigheden op Kreta bezoeken? Dan kan je het beste een auto huren. Doe dit via Auto-huren-kreta.nl. Via deze site kan je een huurauto voordelig en gemakkelijk reserveren.

De grootste vliegvelden van Amerika

Amerika is een heel groot land, en heeft daarom ook meerdere vliegvelden. Waar wij in Nederland blij zijn met, en trots zijn op ons grote vliegveld Schiphol, zijn er in Amerika tientallen vliegvelden met de omvang van Schiphol. Waar de meeste mensen Amerika zullen kennen van New York, is New York niet het grootste vliegveld van het land. WIj geven je een inkijkje in de drie grootste vliegvelden van Amerika.

Atlanta Airport

Atlanta Airport is het grootste vliegveld van Amerika als je kijkt naar het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van de luchthaven. In 2017 maakte meer dan 100 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Nu is Atlanta niet de meest betoverende stad van het land, maar vanwege de centrale ligging van Atlanta wordt de luchthaven veel gebruikt als tussenstop. Vanuit de hele worden gaan er dagelijks vele vluchten naar Amerika, en wordt er vanuit Atlanta een binnenlandse vlucht genomen naar de uiteindelijke bestemming.

Los Angeles Airport

Na Atlanta is Los Angeles Airport het grootste vliegveld van het land. Met ruim 84 miljoen passagiers per jaar is ook dit vliegveld één van de grootste van de wereld. In de regio van Los Angeles liggen een aantal grote steden zoals San Francisco, San Diego en Las Vegas en Phoenix, en bovendien is deze regio het centrum van de filmindustrie. Voor veel mensen dus een grote reden om vaak naar deze regio te vliegen, waarbij Los Angeles het meest gebruikt wordt als luchthaven.

Chicago Airport

De derde grootste luchthaven van Amerika is de luchthaven van Chicago. Volgens deskundigen heeft dit meerdere redenen. Allereerst is Chicago een grote stad waar veel grote bedrijven gevestigd zitten, en omdat het een plek is waar veel mensen heen gaan voor een korte vakantie. Daarnaast vind je in de buurt van Chicago verschillende grote steden waar ook veel bedrijvigheid te vinden is. Zo zijn Milwaukee, Indianapolis en Detroit goed te bereiken vanuit Chicago.

Als je naar Amerika vliegt, is het aan te raden om vooraf goed de prijs van je vliegticket te vergelijken. Door de vele vluchten zijn er veel aanbieders, en daardoor ook veel verschil in prijzen. Vergelijk online de prijs van je vliegticket naar Amerika, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.