Rondreizen Amerika

Een vakantie naar amerika: het staat op het favoriete lijst van vele mensen om ooit nog eens naar vakantie toe te gaan. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd als je er over nadenkt. Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar naast het land van de onbegrensde mogelijkheden is Amerika ook een land van onbegrensde mogelijkheden op vakantiegebied. Je kunt er werkelijk waar van alles zien en ook nog eens van alles beleven. Van hele drukke steden zoals New York en Las Vegas tot en met 100 km’s lange uitgestrekte autowegen waar werkelijk waar niemand woont.

Reis naar Amerika

Amerika is nogal een eind weg van ons kleine landje (in vergelijking met Amerika). De meest voor de hand liggende reismethode is dan ook met het vliegtuig vliegen naar amerika. Een vliegreis naar New York duurt zo’n 7 uur, best snel nog eigenlijk. Een andere manier om naar Amerika te gaan voor een rondreis Amerika is door middel van een boot. Je moet dan denken aan een cruiseschip. Bedenk je wel dat deze reis waarschijnlijk meer dan een week duurt en dus al een vakantie op zich is.

Amerika verkennen, waar begin je?

Amerika is zo’n groot land, dat het heel lastig is om te zeggen wat je allemaal kunt bezichtigen tijdens een vakantie naar Amerika. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat en hoeveel tijd je hebt. Om alles in 1 keer te zien is vrijwel onmogelijk. Als jij 2 weken door Europa gaat reizen, kun je natuurlijk ook niet alles in 1 keer zien. Als je dus een auto of een camper huurt, kun je je reis natuurlijk het beste in het noorden, oosten, westen of zuiden beginnen en vanuit daaruit de andere kant op te reizen. Op deze manier kun je zo’n beetje heel Amerika doorreizen en een hoop zien. Hierbij is het natuurlijk niet overbodig om het autorijden af te wisselen met iemand anders om de zoveel uur.

Lijstjes maken met favoriete bestemmingen

De beste manier om toch zoveel mogelijk van Amerika te ontdekken is door toch veel zelf te reizen. De beste manier is dus om een auto te huren of een camper. Op deze manier kun je zelf van bestemming naar bestemming reizen en zelf het tempo bepalen. Ze kun je dan op sommige plekken een dag langer blijven als je hier zin in hebt en behoefte aan hebt. Bij een groepsreis zit deze mogelijkheid er helaas niet in.

Bezoekjes brengen aan verschillende extremiteiten

Om een goede indruk van Amerika te krijgen is door verschillende plekken te bezoeken die totaal de andere wereld van elkaar zijn. Om een voorbeeld te noemen, de achterstandswijken van New York en het echte centrum van New York, waar het allemaal gebeurd. Wijken die zo dicht bij elkaar liggen, maar toch zo anders zijn. Door allebei deze wijken te zien tijdens je vakantie krijg je een beter beeld van wat Amerika echt inhoud. Niet alleen de rijkdom en de mooie vakantiekiekjes, maar ook de andere echte realiteit voor miljoenen Amerikanen elke dag.