Tips voor een betaalbare vlucht naar New York

New York is een wereldstad die iedereen zou moeten bezoeken. U kunt hier prima een paar dagen naartoe, maar ook 1 of 2 volle weken zal niemand zich vervelen. Geniet van het beroemde Vrijheidsbeeld dat een schitterend uitzicht over de stad heeft. Natuurlijk bezoekt u het Empire State Building en het Guggenheim museum, maar ook een verblijf in Central Parc mag niet aan uw bezoek aan Manhattan ontbreken. In de avond kunt u dan naar een theater op Broadway om een musical te zien. In deze blog vindt u handige tips voor het vinden van goedkope vluchten naar NYC in de Verenigde Staten!

Hoe vind ik een goedkoop vliegticket?

Op zoek naar een vliegticket New York? De stad wordt vaak the Big Apple genoemd, heeft veel aan zijn bezoekers te bieden! De musea, de theaters, de heerlijke restaurants en ontelbare attracties maken deze stad één van de meest bijzondere steden ter wereld. De herfst, de winter, de lente of de zomer, een bezoek is altijd een onvergetelijke ervaring. New York is een stad die elk uur leeft, ofwel een stad die nooit slaapt! Deze stad zal je niet teleurstellen! Boek daarom een voordelige vlucht naar New York.

  • Zoek op prijsvergelijkers zoals Skyscanner en Google Flights
  • Stel een prijsalert in voor uw favoriete vlucht (dit kan o.a. via Google Flights)
  • Kies voor een extra tussenstop
  • Houd diverse vertrekdagen open en wees flexibel
  • Bekijk ook andere vliegbestemmingen in de Verenigde Staten.
  • Boek ruim van tevoren voor de goedkoopste tickets

Welke luchthavens zijn er rondom NYC?

New York is een mega internationale stad. U kunt kiezen uit diverse airports om op te landen. Hieronder vindt u in het kort meer informatie over de verschillende aanvlieghavens in en rondom New York City.

New York John F. Kennedy International Airport (JFK)

Dit grootste vliegveld en bevindt zich iets meer dan 20 kilometer van Manhattan. Dit vliegveld heeft 8 terminals en richt zich voornamelijk op internationale vluchten. Dit is een bekende basis voor veel vluchten. Er zijn veel mogelijkheden om auto’s te huren op het vliegveld. In veel gevallen kun je met je vliegticket korting krijgen op transport naar het centrum. Verder is het mogelijk om de trein te nemen. Hiervoor dien je op het vliegveld tickets te kopen. Voor meer info zie de officiële website van de airport.

LaGuardia Airport (LGA)

Dit vliegveld bevindt zich in Queens ongeveer 22 kilometer van de stad. LaGuardia is het drukst bezochte vliegveld. Vanaf hier boek je vooral je binnenlandse vluchten. Vanuit dit derde grootste vliegveld van New York kun je met speciale buslijnen de stad bereiken.

Newark Liberty International Airport

Dit vliegveld bevindt zich in Newark in New Jersey. Anders dan JFK en LaGuardia bevindt dit vliegveld zich iets verder buiten het centrum. Hierdoor is het wel vaak rustiger op het vliegveld. Vanaf Newark vlieg je zowel internationaal als vluchten binnen New York. Vanaf Newark zijn er verschillende taxis en bussen die dit vliegveld met de stad New York verbinden. Daarnaast is er een mogelijkheid om de AirTain Newark te nemen. Vanaf dit vliegveld zul je veel goedkope vluchten vinden.